Bezoekerscentrum i.r. D.F. Woudagemaal

Inrichting en vormgeving informatiecentrum

Het i.r. D.F. Woudagemaal bij Lemmer is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld en sinds 1988 UNESCO werelderfgoed. Superindrukwekkend, deze kathedraal van stoom, met grote vliegwielen en oude stoom­machines.

We waren dan ook apetrots dat we samen met communicatiebureau Podium de inrichting mochten verzorgen van het nieuwe bezoekerscentrum dat naast het gemaal werd gebouwd. De vraag: Ontwerp de inrichting voor het informatiecentrum van het Woudagemaal. Hier heb je een lege ruimte, zo gaat het gebouw er ongeveer uitzien, kom maar op. Daar kwam onze opdracht op neer. Samen met Podium zijn we gaan bedenken welke kennis we over wilden brengen.

Een bezoek aan het gemaal zelf is een belevenis, maar voordat men daar naar binnen gaat, wil je ze het een en ander uitleggen. Over stoom, over de functie van een gemaal, over de geschiedenis. Die informatie hebben we geclusterd rond de thema’s water en stoom. In het gemaal zelf lopen overal gekleurde buizen waar water, stoom of olie doorheen loopt. Aan de kleur van de buis kun je zien wat er doorheen gaat. Die gekleurde buizen hebben we als uitgangspunt genomen voor de vormgeving van de expo. Ze vormen het verbindende element tussen de verschillende thema’s.

Samenwerken? Leuk!

0343 55 13 10

info@ontwerp77.nl

LinkedIn

Facebook

Instagram