Interactieve tafel in het Nationaal Militair Museum

Ontdek de geheimen van de Utrechtse Heuvelrug

Het Nationaal Militair Museum bevindt zich in het Hart van de Utrechtse Heuvelrug, op de voormalige vliegbasis Soesterberg. In opdracht van de Provincie Utrecht ontwikkelden we een interactief informatiepunt in de entreeruimte van het museum.

De Utrechtse Heuvelrug is een mysterieus gebied. Niet alleen vanwege de vliegbasis, waar de lege shelters, bunkers en geheime ondergrondse gangen voor een heel apart, creepy sfeertje zorgen. Ook de vele forten, buitenplaatsen en kastelen, de diverse recreatiemogelijkheden en de prachtige natuur maken de Heuvelrug tot een uniek stukje Nederland, waar oneindig veel te ontdekken is.

En dat is precies wat we de bezoeker wilden bieden: een belevenis die je de geheimen van de Heuvelrug zelf laat ontdekken. Samen met onze collega’s van Podium lieten wij onze creativiteit de vrije loop en bedachten we deze megagrote, interactieve landkaart, die het gebied op een speelse manier tot leven wekt en alle bijzonderheden van de Heuvelrug voor het voetlicht brengt.

In de tafel zijn veel weetjes en grappige details opgenomen. Zoals de eerste McDonald’s McDrive van Nederland, die natuurlijk in buurt van de (Amerikaanse) vliegbasis stond. Er zijn luisterhoorntjes waar je naar verhalen luistert van een oude generaal of een boswachter, die je meenemen naar een andere tijd. Wie goed zoekt, vindt geheime gangen, zoals een ondergrondse brandstoftoevoer. En allerlei laatjes, luikjes en lichteffecten die je met handoplegging activeert.

Samenwerken? Leuk!

0343 55 13 10

info@ontwerp77.nl

LinkedIn

Facebook

Instagram