Expositie Het Utrechts Archief

Utrecht begint hier

De expositie bestaat voor een groot deel uit projecties, films en foto’s. De bezoekers kunnen er de geschiedenis van Utrecht beleven. Het Utrechts Archief wil af van het ‘stoffige imago’ en daarom is de gehele expositie vernieuwd. Ontwerp77 bedacht het basisconcept, maakte het ontwerp en verzorgde de vormgeving in samenwerking met Podium.

In de expositie is geprobeerd de verhalen van en over Utrecht te verbeelden. Er zijn vier verschillende zalen waar je de geschiedenis van Utrecht kunt herbeleven. In de eerste zaal komen schilderijen en personages uit boeken tot leven in het archief en vertellen hun verhaal.

In de zaal ‘Utrecht vanaf de Dom’ komt de geschiedenis en heden tot leven verdeeld over verschillende thema’s: Utrecht verbindt; van de files op Oudenrijn, het spoorknooppunt tot fietsstad. Utrecht leert; met de eerste vrouwelijke student tot literatuur- en studentenstad. Utrecht viert; beleef hier de kermissen en het eerste Lowlands Festival. Utrecht werkt; voert je langs de werven, de Rijksmunt en het hoofdkantoor van de Rabobank en bij Utrecht durft; bestorm en sloop je het kasteel Vredenburg en lees je meer over het ontstaan van Hoog Catharijne. In deze zaal kun je ook virtueel langs bezienswaardigheden fietsen met een route door de stad waar ook het verleden af en toe herleeft.

Samenwerken? Leuk!

0343 55 13 10

info@ontwerp77.nl

LinkedIn

Facebook

Instagram